Airconditioning

Airconditioning, klimaat- of luchtregeling zorgen voor het reguleren van de lucht in binnenruimtes. Met de beschikbare apparatuur kan temperatuur en/of luchtvochtigheidgehalte op het juiste niveau gebracht worden, terwijl de buitenconditie onaangenaam koud, warm of vochtig is. De lucht kan op diverse wijzen gezuiverd worden, met name de toenemende allergieën kunnen hiermee beperkt worden. Door een zeer ruime ervaring in de airconditioning, kunnen wij U op de juiste wijze voorzien van een goed en degelijk advies en/of oplossing.

Warmtepompen

In de media en door de overheid gestuurd, is de warmtepomp “hot”. Dat klopt, daar een warmtepomp, op de juiste wijze geselecteerd, tot een aanzienlijke besparing kan leiden op uw investering en energieverbruik. In overleg en rekening houdend met de situatie van het pand, kunnen we komen tot een aantal oplossingen, door opwekking van energie, middels zonne- of windenergie. Dit zou dan gebruikt kunnen worden om een airconditioning installatie omkeerbaar te laten werken. Hoe? Met de lucht/lucht warmtepomp, een lucht/water- of water/water warmtepomp. Deze oplossing, eventueel in combinatie met Warmte/Koude Opslag (WKO), kan leiden tot nóg grotere besparingen.

Luchtbehandeling

Alles dat leeft heeft zuurstof nodig, vandaar dat “verse lucht” voor al het leven essentieel is. Door middel van luchtbehandeling, kan behandelde lucht naar vooraf gekozen ruimtes gebracht worden. De luchtkwaliteit kan op basis van temperatuur, vocht- en CO2-gehalte beïnvloed worden, om de kwaliteit van het binnenmilieu te verhogen. Elke situatie vereist een specifieke wens of eis, welke wij met een advies voor luchtbehandeling kunnen aanbieden. Ook hier geldt weer om dit op een milieuvriendelijke en economische wijze te realiseren.